Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ: Το τελευταίο πρόσωπο που θα δεις θα είναι το δικό της


Το πρώτο βιβλίο του Σολ Μπλακ, Μαθήματα Φόνου, ήταν ένα δυνατό, σφιχτοδεμένο και πανέξυπνο αστυνομικό θρίλερ που τάραξε τα νερά πριν από δύο χρόνια και έδωσε νέα πνοή στη μυθιστοριογραφία των κατά συρροή δολοφόνων. Τώρα, ο Μπλακ επιστρέφει με ένα «σκληρό, γρήγορο και σκοτεινό» μυθιστόρημα (Sunday Sport), «ευκολοδιάβαστο, με συναρπαστική πλοκή και ρυθμό που αυξάνεται συνεχώς μέχρι να φτάσει στην ανατριχιαστική κορύφωση» (Crime Scene). 

Η λαμπρή και τόσο ιδιαίτερη γραφή του Μπλακ, καθώς και «το σκοτεινά ποιητικό άγγιγμά του στις περιγραφές δημιουργεί ένα μυστικό, δυσοίωνο κλίμα, το οποίο οδηγεί σε ένα αβάσταχτα έντονο τέλος» (Peterborough Telegraph). Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα «απίστευτα τρομακτικό» (Sunday Express), «βάναυσα συναρπαστικό θρίλερ… ειπωμένο με καταιγιστικό ρυθμό» (Daily Mail), τότε υποδεχθείτε το Δίψα για Φόνο!


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Όταν καλούν στον τόπο ενός αποτρόπαιου εγκλήματος την ντετέκτιβ του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο Βάλερι Χαρτ, εκείνη ούτε που μπορεί να φανταστεί τι πρόκειται να επακολουθήσει. Μια γυναίκα έχει βρεθεί άγρια δολοφονημένη και δίπλα στο πτώμα υπάρχει ένα αινιγματικό σημείωμα που απευθύνεται στη Βάλερι. 

Το θύμα τής είναι άγνωστο, ωστόσο καθώς η Βάλερι ερευνά την υπόθεση, όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς μία, ιδιαιτέρως ανησυχητική, κατεύθυνση: τις φυλακές του Ρεντ Ριτζ, όπου μια γυναίκα ονόματι Κάθριν Γκλας εκτίει την ποινή της για μια σειρά φρικτών δολοφονιών. 

Υπεύθυνη για τον εγκλεισμό της ήταν η Βάλερι, και το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να ξαναμπεί στον άρρωστο, διεστραμμένο κόσμο της Κάθριν. Όταν, όμως, ανακαλύπτεται και δεύτερο πτώμα, η Βάλερι συνειδητοποιεί ότι ο μοναδικός τρόπος να πλησιάσει το δολοφόνο είναι να ζητήσει τη βοήθειά της.

Μόνο που ο χρόνος μετράει αντίστροφα, και το ταξίδι της Βάλερι στον σκοτεινό λαβύρινθο του μυαλού της Κάθριν μπορεί ν’ αποδειχτεί θανατηφόρο…



Τιμή: 16,00          Σελίδες: 440          ΙSBN: 978-960-620-719-8    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου