Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω: Ο Τζακ Ρίτσερ επιστρέφει! Και κάποιος θα το μετανιώσει πικρά…


Γνωρίζετε τον Τζακ Ρίτσερ; Αν ναι, τότε είστε ένας από τους εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες που δεν χάνουν βιβλίο με τις συναρπαστικές περιπέτειες του εκπληκτικού αυτού ήρωα, ο οποίος έχει γράψει –και συνεχίζει να γράφει – ιστορία στην αστυνομική λογοτεχνία! Αν δεν τον γνωρίζετε, τώρα ήρθε η ώρα να τον μάθετε. Τα βιβλία του Λη Τσάιλντ με ήρωα τον Ρίτσερ ξεπερνούν σε πωλήσεις τα 80 εκατομμύρια αντίτυπα, έχουν εκδοθεί σε 96 χώρες και 41 γλώσσες,  ενώ κάθε νέο μυθιστόρημά του αποτελεί πραγματικό εκδοτικό γεγονός.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω, το οποίο είναι «Ένα από τα καλύτερα βιβλία της σειράς» (Publishers Weekly), «γρήγορο, σφιχτοδεμένο και δυναμικό» (Sunday Times). 

«Ο Τζακ Ρίτσερ είναι ένας πραγματικός άντρας, ένας μοναχικός τύπος, ένας επαναστάτης σταυροφόρος της δικαιοσύνης… Ο πιο-σκληρός-κι-από-ατσάλι ήρωας βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του» (Sun). Παλιός ή νέος αναγνώστης, το Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε!


Λίγα λόγια για την υπόθεση
                         
Από τη χιονισμένη Νότια Ντακότα, ο Τζακ Ρίτσερ φτάνει στη Βιρτζίνια. Προορισμός του το αρχηγείο της παλιάς μονάδας του, του 110ου Λόχου Στρατονομίας. Ό,τι κοντινότερο σε σπίτι είχε ποτέ.

Ο μοναδικός λόγος που φέρνει τον Ρίτσερ πίσω στα παλιά του λημέρια είναι η επιθυμία του να γνωρίσει την καινούρια διοικήτρια, ταγματάρχη Σούζαν Τέρνερ. Γιατί; Επειδή του άρεσε η φωνή της από το τηλέφωνο. Όμως, το άτομο που κάθεται τώρα στο παλιό γραφείο του Ρίτσερ δεν είναι γυναίκα. Η Σούζαν Τέρνερ έχει εξαφανιστεί και τα πράγματα παίρνουν περίεργη τροπή.

Ο Ρίτσερ βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία μιας ανθρωποκτονίας που έχει συμβεί πριν δεκαέξι χρόνια και με μια φράση που σίγουρα δεν περίμενε ν’ ακούσει: «Γύρισες στον στρατό, ταγματάρχη. Και το τομάρι σου μου ανήκει».

Θα μετανιώσει που γύρισε;  Ή, μήπως, θα το μετανιώσει κάποιος άλλος;

 
Τη μετάφραση έχει κάνει η Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης

Σελίδες:    480
Τιμή:     € 7,80                                
ΙSBN:  978 960 507 078 6

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου