Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Το Κρυμμένο Μυστικό: Το ταξίδι των Κλίφτον στον 20ο αιώνα συνεχίζεται



Το επικό έργο του Jeffrey Archer ξεκίνησε το 1919 από τις φτωχογειτονιές του Μπρίστολ με το Μόνο ο Χρόνος θα Δείξει, συνεχίστηκε το 1939 στη Νέα Υόρκη με το Αμαρτίες Πατέρων και τώρα μας ταξιδεύει από τη μεταπολεμική Αγγλία του 1945 στην Αργεντινή με το τρίτο βιβλίο (της πενταλογίας) Το Κρυμμένο Μυστικό (Best Kept Secret). 

Τα «Χρονικά των Κλίφτον» είναι το πιο φιλόδοξο έργο της καριέρας του πολυβραβευμένου Jeffrey Archer, μια ιστορία που από βιβλίο σε βιβλίο γίνεται όλο και πιο πλούσια και συναρπαστική και το οποίο, όπως έγραψε το Booklist, αποτελεί «Ένα καταπληκτικό εγχείρημα από έναν βετεράνο στον οποίο μπορείς πάντα να βασίζεσαι»!

Στο τρίτο αυτό βιβλίο, ο επινοητικός αυτός αφηγητής φέρνει τους ήρωές του αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις και αιχμαλωτίζει για άλλη μια φορά τους αναγνώστες του, καθώς αναπτύσσει αυτή τη μοναδική τοιχογραφία προσώπων και γεγονότων.


Λίγα λόγια για την υπόθεση

1945. Η απόφαση του Λόρδου Καγκελάριου της Βουλής των Λόρδων για το ποιος από τους δύο είναι ο νόμιμος κληρονόμος της περιουσίας των Μπάρινγκτον θα ρίξει βαριά τη σκιά της ανάμεσα στον Χάρι Κλίφτον και τον Τζάιλς Μπάρινγκτον…

Ο Χάρι παντρεύεται την αγαπημένη του Έμμα και επιστρέφει στην Αμερική αποφασισμένος να πετύχει ως συγγραφέας, ενώ η Έμμα αναζητά το κοριτσάκι που βρέθηκε εγκαταλειμμένο στο γραφείο του πατέρα της το βράδυ του θανάτου του. Ο Τζάιλς ερωτεύεται τη λαίδη Βιρτζίνια, μια ψυχρή υπολογίστρια που θα τον φέρει σε σύγκρουση με όσους αγαπά, όμως όταν χρειαστεί να δώσει μάχη για να κρατήσει τη βουλευτική του έδρα θα βρεθούν όλοι στο πλευρό του.

Αλλά είναι ο γιος του Χάρι και της Έμμα, ο Σεμπάστιαν Κλίφτον, αυτός που θα αλλάξει και πάλι την τροχιά της μοίρας της οικογένειας. Το 1957, κι ενώ έχει κερδίσει υποτροφία για το Κέμπριτζ, ο Σεμπάστιαν αποβάλλεται και φεύγει ντροπιασμένος για την Αργεντινή. Θα γυρίσει από εκεί μπλεγμένος εν αγνοία του σε μια διεθνή απάτη με έργα τέχνης –ένα άγαλμα του Ροντέν που αξίζει πολύ περισσότερα από την τιμή στην οποία δημοπρατήθηκε.

Το μέλλον του, η ίδια του η ζωή, παίζονται τώρα κορώνα γράμματα…



Σ’ αυτό το τρίτο, πολυαναμενόμενο βιβλίο των «Χρονικών των Κλίφτον» πάρα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν –κι άλλα τόσα, ακόμη πιο αγωνιώδη, θα προκύψουν, αφήνοντας τους αναγνώστες με κομμένη την ανάσα…

Τη μετάφραση έχει κάνει ο Γιώργος Μπαρουξής.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου