Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

2018 νέα BELL βιβλία!


Νέα χρονιά, νέα βιβλία! (2018, όπως αναφέρει ο τίτλος του άρθρου δε θα είναι με τίποτα, αλλά επιτρέψτε μας και μια υπερβολή για να σας κάνουμε να μας διαβάσετε!)

Επειδή ένα από τα χαρακτηριστικά μας –ως Εκδόσεις BELL– είναι η δημιουργία κλίματος suspense (διαβάζεται σασπένς και ουχί σουσπένσε) αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε πληροφορίες μόνο για το εκδοτικό πρόγραμμα του Α’ εξαμήνου του 2018. Για το Β’ εξάμηνο θα πρέπει να περιμένετε.
Ή να μας βομβαρδίσετε με ερωτήσεις στις οποίες θα αρνηθούμε να δώσουμε απαντήσεις. 
Ή να μαντέψετε. 
Ή να τρέξετε σε χαρτορίχτρες. 
Ή, τέλος πάντων, να το αποδεχθείτε ότι εμείς δεν πρόκειται να βγάλουμε άχνα και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο.

Λοιπόν, τέλος ο πρόλογος, προχωράμε στην ουσία! Έχουμε και λέμε:


Νέα BELL best seller

 

Το νέο έτος ξεκινάει με το πρώτο πλήρως ανανεωμένο BELL best seller στις 12 Ιανουαρίου (νέο σχήμα, νέο χαρτί, νέα βιβλιοδεσία, νέα γραμματοσειρά, χαμηλή τιμή κ.α.), που δεν είναι άλλο από Τα Βατράχια του Δημήτρη Σίμου! Φυσικά και αναφερόμαστε στην πρώτη περιπέτεια του αστυνόμου Καπετάνου και της νέας μας αστυνομικής σειράς Σκοτεινά Νερά, η οποία μάλιστα συνοδεύεται από Extra Bonus Super Duper Wow (ok, σταματάμε) Έκπληξη. Τρεις από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ελληνικής αστυνομικής μυθιστοριογραφίας παρουσιάζουν ισάριθμα αστυνομικά διηγήματα, τα οποία μετατρέπουν το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Σίμου… στη χαρά του αναγνώστη που αγαπάει το καλό αστυνομικό: Χίλντα Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαμαλούκας και Βαγγέλης Γιαννίσης για πρώτη φορά μαζί στο νέο BELL Τα Βατράχια!  

Τον Φεβρουάριο επιστρέφει η Tami Hoag (σας έλειψε; Κι εμάς!) με ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα και έναν όχι και τόσο ευοίωνο τίτλο: Στον πιο σκοτεινό δρόμο… Μπρρρρ.

Μάρτης γδάρτης και θα καεί Το Δέντρο του Θανάτου του John του Connolly! Ναι, φωτιά θα πάρει στα χέρια σας, καθώς η δεύτερη περιπέτεια του Τσάρλι Πάρκερ ήταν εδώ και χρόνια εξαντλημένη και να που τώρα θα έχετε μια καλή ευκαιρία να τη διαβάσετε (ή να την ξαναδιαβάσετε)! 

Τον Απρίλιο φέτος πέφτει το Πάσχα. Άσχετο με το άρθρο μας, αλλά είπαμε να σας δώσουμε και μια ακόμη χρήσιμη πληροφορία σε περίπτωση που δεν το ξέρατε. Εκεί, μετά το Πάσχα θα κυκλοφορήσει και το νέο αστυνομικό θρίλερ του Richard Montanari. Shutter Man το λένε (τον ελληνικό τίτλο σας τον κρατάμε για έκπληξη –ε, να έχετε και κάτι να περιμένετε). 

Τον Μάιο, λογικά, θα αρχίσουν οι πρώτες ζέστες. Πάλι σας αποσυντονίζουμε, αλλά πού να δείτε τι θα πάθετε όταν πιάσετε στα χέρια σας το δεύτερο βιβλίο των Σκοτεινών Νερών. Ναι, αυτό το παιδί (ο Δημήτρης Σίμος) δεν ησυχάζει και επιστρέφει με τη δεύτερη περιπέτεια του αστυνόμου Καπετάνου. Όχι, την τρίτη ιστορία θα τον συγκρατήσουμε να μην τη γράψει στο καπάκι –σας υποσχόμαστε! Θα σας αφήσουμε χρόνο για να απολαύσετε τα πρώτα δύο βιβλία. Επίσης μέχρι τον Μάιο θα έχουμε καταλήξει αν το δεύτερο βιβλίο θα το λένε Τα Χταπόδια ή Οι Αστακοί. Stay Tuned! #πλάκακάνουμε 

Και κάπως έτσι φτάνουμε στον Ιούνιο, όταν θα τρέξουμε όλοι με χαρά στις παραλίες! Ελάτε να σκεφτούμε πού θα πάμε διακοπές! Εχμ… Πάλι ξεφύγαμε. Αλλά τι να κάνουμε. Καλοκαίρι είναι αυτό! Και μαζί με το καλοκαίρι ήρθε και η νέα περιπέτεια του Τσάρλι Πάρκερ! A Game of Ghosts και John Connolly! Μόνο αυτό σας λέμε!

Το τι θα συμβεί με τα νέα BELL best seller τους υπόλοιπους μήνες δε θα σας το πούμε εδώ. Μόνο ένα-δυο ονοματάκια θα σας αναφέρουμε, έτσι για να πάρετε μια ιδέα: Lee Child και Chris Carter (νέα και καυτή είσοδος στα BELL! Αν δεν τον ξέρετε, google him).        


Βιβλία κανονικού σχήματος

 

Και αφού σας είπαμε τι έχετε να περιμένετε από την ανανεωμένη σειρά BELL best seller, ας γυρίσουμε πίσω στους δύο πρώτους μήνες του 2018 (χρονομηχανή είμαστε οι άτιμοι -τρέμε H.G. Wells), όταν θα επανεκδοθούν σταδιακά δύο αριστουργήματα της φανταστικής λογοτεχνίας: το Ιμάτζικα και το Αείπολη του υπέροχου Clive Barker. Γιατί –όπως και να το κάνουμε – εδώ στην BELL σκίζουμε και από φαντασία ;-)

Τον Φεβρουάριο επιστρέφει ο ένας και μοναδικός John le Carré με το ολοκαίνουργιο #1 bestseller A Legacy of Spies! Και όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε από τον τίτλο, η κληρονομιά των κατασκόπων είναι μια επιστροφή στον καλό παλιό Λε Καρέ, αλλά και στον αγαπημένο ήρωα Τζορτζ Σμάιλι!    

Τον Μάρτιο έχουμε νέο Έλληνα συγγραφέα και ένα συναρπαστικό (αστυνομικό να το πούμε; Μυστηρίου να το πούμε; Ψυχολογικό να το πούμε;) ντεμπούτο που θα σας ξαφνιάσει: Ξενοφών Φύτρος και Ο Θεός του Πολέμου (working title –αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί και να τον κρατήσουμε!) 

Τον Απρίλιο έχουμε Φαραώ και Wilbur Smith! Ήρεμα, ήρεμα! Ξέρουμε ότι το περιμένετε εδώ και πολύ καιρό! Ε, λίγους μήνες ακόμη υπομονή! Ναι, ναι, θα έχουμε και δεύτερο νέο βιβλίο του Smith, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018! Ουψ… μας ξέφυγε…

Τον Απρίλιο, όμως θα έχουμε και επιστροφή της Ειρήνης Βαρδάκη! Αχ, θέλουμε να σας πούμε τόσα πράγματα για το δεύτερο βιβλίο της αλλά κρατιόμαστε…. Κρατιόμαστε…. Κρατιόμαστε…. Το Ρ της Ερωμένης θα λέγεται, ψυχολογικό θρίλερ είναι, το διαβάσαμε και είναι υπέροχο! (Ουφ, τα είπαμε). 

Τον Μάιο θα έχουμε ΚΑΙ ρομαντική διάθεση (ναι, το ξέρουμε από τώρα) και θα δώσουμε τη σκυτάλη στη σειρά μας Silk και στην Έλενα Αντωνίου. Το πρώτο βιβλίο της Έλενας τα «έσπασε» (μεταφορικά, όχι κυριολεκτικά) κι έτσι μετά τη Ρωσία (που μας ταξίδεψε με το Καθώς Έπεφτε η Νύχτα), αυτή τη φορά προορισμός μας θα είναι η Ιταλία και ο… Θεσσαλικός κάμπος! Υπομονή και θα τα μάθετε όλα στο Πέρα από τις Σκιές

Και φτάσαμε στον Ιούνιο! Και ποιος βγαίνει τον Ιούνιο στις παραλίες; Ε; Ακριβώς! Τα ζόμπι! (Δεν το περιμένατε αυτό, ε;) Συγκεκριμένα το δεύτερο βιβλίο της σειράς μας The Walking Dead των Robert Kirkman και Jay Bonansinga –που ξέρουμε καλά ότι πολλοί από σας το περιμένουν πώς και πώς. Και άντε. Θα σας το πούμε κι αυτό. Μέσα στο 2018 θα εκδοθούν ακόμη 2 βιβλία για να ολοκληρώσουμε την τετραλογία του Κυβερνήτη.

Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, είδατε; Καλοκαίριασε πάλι! Όχι, όχι, δε σας λέμε τίποτε άλλο. Σας αφήνουμε να πάτε να κάνετε καμιά βουτιά! Άντε και καλή χρονιά! (Κάτι έχουμε μπερδέψει τώρα, κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι… Α, το βρήκαμε. Εμείς δεν πάμε καλά! Φιλιά!)     

2 σχόλια:

  1. Όλα καλά... αλλά ο καθένας το πρόβλημά του. Εγώ βασικά ψάχνω παλιές εκδόσεις ή επανεκδόσεις του μεγάλου Wilbour Smith. Σας έχω ξαναενοχλήσει αλλά δεν βρίσκουμε κάτι. Δεν νομίζω να είμαι ο μοναδικός και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνονται επανεκδόσεις αυτών των αριστουργημάτων. Αν θέλετε με ενημερώνετε. Καλή χρονιά με υγεία. Vayos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη επιτυχια στο νέο σας πρόγραμμα.Εγώ ενδιαφέρομαι (όπως και πολλοι αλλοι αναγνωστες σας με τους οποιους συνομιλω) για παλιές εκδόσεις ή επανεκδόσεις του μεγαλυτερου σημερα εν ζωη Βρεταννου συγγραφεα (όχι μονον κατασκοπικης / αστυνομικης λογοτεχνιας)John Le Carre. Σας έχω ξαναενοχλήσει αλλά δυστυχως δεν εχω λαβει μεχρι σημερα καποια υπευθυνη απαντηση από σας. Αν θέλετε με ενημερώνετε. Καλή χρονιά με υγεία. Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή