Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Bloodman: Τρέξε. Κρύψου. Μείνε ζωντανός...



Το Bloodman δεν είναι ούτε ψυχολογικό θρίλερ, ούτε αστυνομική περιπέτεια, ούτε μια μεταφυσική τρομακτική ιστορία. Είναι όλα αυτά μαζί και ακόμη περισσότερα, καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ταξίδι. «Ένα ταξίδι που είναι ταυτόχρονα ωραίο και φρικιαστικό. Και εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι θα περιμένατε» (Deryn Collier, συγγραφέας του Confined Space).

Όταν «η Έκτη Αίσθηση συναντά τον Τόμας Χάρις στα καλύτερά του…» (The National Post) και «ο Στίβεν Κινγκ συναντά τον Μάικλ Κόνελι» (The Mystery Site), το αποτέλεσμα είναι το ανατρεπτικό ντεμπούτο του Ρόμπερτ Πόμπι, που έχει εκδοθεί σε περισσότερες από 15 χώρες και είναι «τόσο συναρπαστικό που δε θα θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας» (Saskatoon StarPhoenix).

Απολαύστε υπεύθυνα και… το νου σας. Γιατί «ο Πόμπι ξεφαντώνει στις φρικιαστικές στιγμές» (Publishers Weekly). Εμείς, προειδοποιήσαμε.



Λίγα λόγια για την υπόθεση


Ο ειδικός πράκτορας του FBI Τζέικ Κόουλ έχει μια μοναδική ικανότητα: να αποκρυπτογραφεί τη γλώσσα των δολοφόνων, αναπαράγοντας τη σκηνή του εγκλήματος στο μυαλό του σαν τρισδιάστατη εικόνα. Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, ο Τζέικ επιστρέφει στο πατρικό του, στο Μόντοκ του Λονγκ Άιλαντ, για να δει τον πατέρα του, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Όταν μια γυναίκα και ο μικρός της γιος βρίσκονται άγρια δολοφονημένοι λίγο έξω από την πόλη, ο Τζέικ θα κληθεί να βοηθήσει με την εμπειρία του τον σερίφη Μάικ Χάουζερ στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Ο Τζέικ Κόουλ θα μπει στο διεστραμμένο μυαλό του δολοφόνου. Αλλά όταν αντιλαμβάνεται ότι το φρικιαστικό διπλό έγκλημα συνδέεται με τη δολοφονία της μητέρας του πριν από τριάντα χρόνια, η υπόθεση γίνεται προσωπική.

Αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος και με την καταιγίδα του αιώνα να κατευθύνεται προς το Μόντοκ, ο Τζέικ ξέρει πως ο χρόνος τελειώνει. Πρέπει να βρει τον δολοφόνο πριν ο Bloodman βρει τον ίδιο…


Σελίδες: 480   Τιμή:  € 7,50   ΙSBN:  978-960-507-108-0
Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ BLOODMAN


«Η Έκτη Αίσθηση συναντά τον Τόμας Χάρις στα καλύτερά του… Έχοντας περάσει μέρες από τότε που το διάβασα και με το βιβλίο να κροταλίζει στο ασυνείδητό μου, η ιστορία εξακολουθεί να με ταράζει. Σαφέστατα, αυτός ήταν και ο στόχος του Πόμπι όταν διάλεγε τη μέθοδο θανάτου των δύστυχων θυμάτων του, να μπει μεταφορικά και κυριολεκτικά κάτω από το δέρμα του αναγνώστη, ώστε να μην μπορέσει κανείς να ξεχάσει τον αρχέγονο, ενστικτώδη τρόμο του θανάτου».
The National Post

«Ο Πόμπι ξεφαντώνει στις φρικιαστικές στιγμές».
Publishers Weekly

«Το βιβλίο αυτό είναι μια γροθιά στα σωθικά».
Gregg Hurwitz, συγγραφέας του Είσαι ο επόμενος

«Όπως έκανε ο Ντένις Λεχέιν με το Νησί των Καταραμένων, ο Ρόμπερτ Πόμπι παίρνει μια πλοκή που θα μπορούσε να είναι οποιουδήποτε λαϊκού, pulp, θρίλερ και το μετατρέπει σε κάτι πολύ πιο πλούσιο, χάρη στην εξαιρετική πρόζα του και στην εστίασή του στους χαρακτήρες».
Andrew Pyper, συγγραφέας του Ο Δαιμονολόγος

«…είναι τόσο συναρπαστικό που δε θες να το αφήσεις από τα χέρια σου… μια σκοτεινή και τρομακτική ιστορία, εξαιρετικά δοσμένη…»
Saskatoon StarPhoenix

«Το Bloodman θα έπρεπε να πωλείται μαζί με φωτάκι νυκτός. Αυτό το θρίλερ, όπου ο Στίβεν Κινγκ συναντά τον Μάικλ Κόνελι, είναι τρομακτικό, ανατριχιαστικό, πρωτότυπο, αιματηρό».
The Mystery Site

«Το Bloodman δεν είναι απλώς ένα βιβλίο, αλλά ένα ταξίδι –ένα ταξίδι που είναι ταυτόχρονα ωραίο και φρικιαστικό. Και εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι θα περιμένατε».
Deryn Collier, συγγραφέας του Confined Space

«Ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές και πολλαπλές εκπλήξεις που θα σας έχει να μαντεύετε μέχρι και την τελευταία σελίδα. Και το τέλος θα σας γραπώσει και δε θα σας αφήσει».
News and Sentinel

1 σχόλιο: