Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ο Νεκρός Φοιτητής: Εθισμός, Φόνος, Εκδίκηση…



Οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν το νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα του Τζον Κάτζενμπαχ Ο Νεκρός Φοιτητής –μια καθηλωτική σκοτεινή ιστορία θανάτου και εξαπάτησης «που θα θέλετε να διαβάσετε μονορούφι» (Bookreporter).

Ο διάσημος συγγραφέας του Ψυχαναλυτή και της Νύχτας των Αιχμαλώτων επιστρέφει με «ένα πρώτης τάξεως θρίλερ» (Washington Times), «ένα έξυπνο παιχνίδι γάτας-ποντικιού» (Publishers Weekly) που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως ο Κάτζενμπαχ «είναι μάστορας στον χειρισμό περίπλοκων σκοτεινών ιστοριών και χαρακτήρων» και γνωρίζει πολύ καλά πώς «να αφηγείται αριστοτεχνικά τις πιο τρομακτικές εσοχές του μυαλού» (ABC National, Madrid).
 
 
Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ενενήντα εννέα μέρες νηφάλιος. Ο μεταπτυχιακός φοιτητής Τίμοθι Γουόρνερ, γνωστός και ως Μοθ, έχει ξυπνήσει αυτό το πρωινό με μια πελώρια λαχτάρα για αλκοόλ. Η πρώτη κίνησή του είναι να τηλεφωνήσει στον θείο του, Εντ, πρώην αλκοολικός και ο ίδιος και τώρα επιτυχημένος ψυχίατρος, και να του ζητήσει να βρεθούν στην απογευματινή σύναξη των Ανώνυμων Αλκοολικών. Όταν ο Εντ δεν εμφανίζεται στη συνάντηση, ο Μοθ πηγαίνει να τον αναζητήσει στο γραφείο του, κι εκεί βρίσκεται μπροστά σ’ ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ο θείος του είναι νεκρός, με μια σφαίρα στον κρόταφο κι ένα πιστόλι δίπλα στο άψυχο χέρι του. 

Η αστυνομία πιστεύει πως πρόκειται για αυτοκτονία, όμως ο Μοθ είναι σίγουρος πως κάτι άλλο συμβαίνει. Συντετριμμένος και μπερδεμένος, στρέφεται στο μοναδικό πρόσωπο που νιώθει πως μπορεί να εμπιστευθεί: στην Άντι Μαρτίν, την πρώην κοπέλα του με την οποία είχαν να μιλήσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια. 

Ο Μοθ και η Άντι αποφασίζουν να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από το θάνατο του Εντ, ανυποψίαστοι ότι βρίσκονται στην αρχή μόλις μιας σκοτεινής και επικίνδυνης ιστορίας μίσους και εκδικητικής μανίας.

Τη μετάφραση έχει κάνει ο Σταύρος Νικολάου.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.


Σελίδες: 512
Τιμή:     € 7,70
ΙSBN:  978 960 507 097 7
 


Κριτικές

   
«Ένα πρώτης τάξεως θρίλερ… Ο Κάτζενμπαχ προσφέρει μια περίτεχνη πλοκή με χαρακτήρες που έχουν σχεδιαστεί με ευαισθησία… Καθηλωτικό». – Washington Times 

«Διαθέτοντας ένα από τα πιο φρέσκα και απροσδόκητα ντουέτα πρωταγωνιστών σε αστυνομικό μυθιστόρημα εδώ και καιρό, το τελευταίο θρίλερ του Κάτζενμπαχ είναι ένα από τα πιο απολαυστικά του». – Kirkus Reviews

«Ο Κάτζενμπαχ πάντοτε εκπλήσσει και ποτέ δεν απογοητεύει… Ο Νεκρός Φοιτητής δικαιολογεί τη θέση του (Κάτζενμπαχ) σε πολλές λίστες “συγγραφέων που πρέπει να διαβάσετε”, καθώς στήνει μια ανατριχιαστική ιστορία εκδίκησης που σιγόβραζε από παλιά… Η αφηγηματική μαεστρία του Κάτζενμπαχ είναι τέτοια που θα θέλετε να διαβάσετε το Νεκρό Φοιτητή μονορούφι». – Bookreporter

«Ένα έξυπνο παιχνίδι γάτας-ποντικιού». – Publishers Weekly 

«Ο Τζον Κάτζενμπαχ γνωρίζει πώς να τρυπώνει στα κεφάλια των ανθρώπων, είτε αυτό αφορά στην ψυχή των χαρακτήρων του, είτε στο μυαλό των αναγνωστών του. Το τελευταίο του μυθιστόρημα, Ο Νεκρός Φοιτητής, είναι ένα τέλειο παράδειγμα». – Killer Nashville 

«Μια διεστραμμένη, συναρπαστική ιστορία θανάτου και εξαπάτησης… Η βία υπάρχει σε αφθονία καθώς ο Κάτζενμπαχ προσφέρει τεταμένη αγωνία σε μία περίπλοκη ιστορία με ένα τέλος που είναι αδύνατον να προβλέψετε». – Lansing State Journal (Michigan)

«Ο Κάτζενμπαχ αποδεικνύει πως είναι μάστορας στον χειρισμό περίπλοκων σκοτεινών ιστοριών και χαρακτήρων και αφηγείται αριστοτεχνικά τις πιο τρομακτικές εσοχές του μυαλού. Θα διαβάσετε το Ο Νεκρός Φοιτητής απνευστί». – ABC National (Madrid)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου