Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το Παιδί από το Κολοράντο: Εκεί που οι μύθοι συγχέονται με την πραγματικότητα, κρύβεται η αλήθεια…


Ο Στίβεν Κινγκ, ο διασημότερος συγγραφέας του κόσμου, παρουσιάζει μια αντισυμβατική ιστορία μυστηρίου, η οποία γίνεται το πρόσχημα για ένα μάθημα πάνω στην ηθική της δημοσιογραφίας και την «κατασκευή» ενός θέματος από αμφιλεγόμενα ή ακόμη και ανύπαρκτα στοιχεία.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Συμβουλές Δημιουργικής Γραφής από τον Stephen King


Ο Παντελής Λιάκας συγκεντρώνει 22 συμβουλές του Stephen King για επίδοξους συγγραφείς, όπως αυτές καταγράφονται στο βιβλίο του «Βασιλιά» Περί συγγραφής (Εκδόσεις BELL). Το άρθρο πρώτο-δημοσιεύθηκε στο literature.gr.


Ο διάσημος συγγραφέας Stephen King γράφει ιστορίες που αιχμαλωτίζουν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει κερδίσει κατ ‘εκτίμηση τον χρόνο 17 εκατομμύρια δολάρια. Στο βιβλίο του ”περί συγγραφής” υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς γίνεται κανείς καλός συγγραφέας. Ο ίδιος γράφει: “δεν μπορώ να πω ψέματα ότι δεν υπάρχουν κακοί συγγραφείς. Συγγνώμη, αλλά υπάρχουν πολλοί κακοί συγγραφείς.” Δεν θέλετε να είστε ένας από αυτούς; Εδώ είναι 22 μεγάλα αποσπάσματα των συμβουλών του από το βιβλίο του για το πώς γίνεται κανείς καλός συγγραφέας:

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο κύριος Μερσέντες γίνεται τηλεοπτική σειρά!


Οι λάτρεις του «Βασιλιά» πάρτε θέση μπροστά από τον καναπέ σας! Καλά, όχι ακόμη, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε τι σας περιμένει… Το πρόσφατο best seller του Stephen King, Mr. Mercedes (Ο κύριος Μερσέντες κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις BELL) θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη με τη μορφή της μίνι σειράς σε παραγωγή και σενάριο του David E. Kelley και σκηνοθεσία Jack Bender.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η 10η Επέτειος: Η νέα περιπέτεια της Γυναικείας Λέσχης Φόνων είναι και η πιο απολαυστικά ανατριχιαστική!


Ο Τζέιμς Πάτερσον, ο συγγραφέας με τα περισσότερα μπεστ σέλερ στη λίστα των New York Times και με τα βιβλία του να έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα διακόσια πέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, επιστρέφει με το δέκατο και πιο απολαυστικά ανατριχιαστικό μυθιστόρημα της επιτυχημένης αστυνομικής σειράς βιβλίων Γυναικεία Λέσχη Φόνων.