Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ο νέος Grisham είναι εδώ: Η Κληρονομιά



Ο Τζον Γκρίσαμ ξεδιπλώνει για ακόμη μια φορά το αξεπέραστο αφηγηματικό του ταλέντο στο νέο μυθιστόρημα Η Κληρονομιά και αποδεικνύει περίτρανα πως είναι ένας «θρύλος του δικαστικού δράματος», όπως τον έχει αποκαλέσει η USA Today.

Οι θαυμαστές του πολυβραβευμένου Γκρίσαμ θα ενθουσιαστούν με αυτό το ταξίδι στα γνώριμα λημέρια του συγγραφέα, που θα γοητεύσει εξίσου και τους νέους αναγνώστες. Γεμάτη σκοτεινά μυστικά και αλήθειες θαμμένες βαθιά μέσα στο χρόνο, η ιστορία που αφηγείται σ’ αυτό το βιβλίο ο Γκρίσαμ απηχεί το ένοχο παρελθόν του ίδιου του αμερικανικού Νότου –ένα παρελθόν ρατσιστικών προκαταλήψεων και εγκλημάτων.  

Η επιστροφή στους χαρακτήρες του διάσημου και καταξιωμένου σε ολόκληρο τον κόσμο μυθιστορήματός του «Η Ετυμηγορία», απλά επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Ο Τζον Γκρίσαμ «είναι ο κυρίαρχος του νομικού θρίλερ» (The Denver Post).

 
Λίγα λόγια για την υπόθεση
Ο βαθύπλουτος Σεθ Χάμπαρντ αργοπεθαίνει βαριά άρρωστος. Πριν κρεμαστεί από έναν πλάτανο, δίνοντας τέλος στο μαρτύριό του, αφήνει μια καινούρια, χειρόγραφη διαθήκη. Η πράξη του αυτή οδηγεί τα παιδιά του και τη μαύρη υπηρέτριά του σε μια αντιπαράθεση περίπλοκη και δραματική όσο κι εκείνη η δίκη για φόνο που κατέστησε άλλοτε τον Μπριγκάνς έναν από τους πιο διάσημους πολίτες της Κομητείας Φορντ.

Η δεύτερη διαθήκη γεννάει πάρα πολλά ερωτηματικά: Γιατί ο Χάμπαρντ άφησε όλη σχεδόν την περιουσία του στην υπηρέτριά του; Μήπως η χημειοθεραπεία και τα παυσίπονα είχαν θολώσει το μυαλό του; Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με ένα κομμάτι γης που κάποτε ήταν γνωστό ως Σίκαμορ Ρόου;

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την Ετυμηγορία –ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της εποχής μας– ο Τζον Γκρίσαμ επιστρέφει στο σκηνικό και τους αλησμόνητους χαρακτήρες που τον κατέστησαν έναν από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς της Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου. Μας οδηγεί ξανά στο περίφημο δικαστήριο του Κλάντον, καθώς ο Τζέικ Μπριγκάνς αναμιγνύεται σε μια πολύκροτη υπόθεση που θα φέρει στην επιφάνεια παλιές φυλετικές εντάσεις και τη σκοτεινή ιστορία της περιοχής.


Έγραψαν για την "Κληρονομιά"
«Καλώς ήρθες και πάλι Τζέικ… Ο Μπριγκάνς είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους και ελκυστικούς χαρακτήρες του Γκρίσαμ».
USA Today

«Η Κληρονομιά είναι ένα πραγματικό λογοτεχνικό γεγονός»
The New York Times Book Review

«Ένα στέρεο δικαστικό θρίλερ»
The Guardian


Τη μετάφραση έχει κάνει ο Γιάννης Σπανδωνής
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου