Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Θανάσιμη Απειλή: Η νέα περιπέτεια του Άλεξ Κρος είναι διπλή και… θανάσιμη


Η Θανάσιμη Απειλή (Kill Alex Cross) του James Patterson είναι η καινούρια περιπέτεια στη σειρά του ντετέκτιβ Άλεξ Κρος –την πιο δημοφιλή αστυνομική σειρά των τελευταίων είκοσι πέντε ετών παγκοσμίως– και υπόσχεται να κρατήσει τους αναγνώστες καθηλωμένους μέχρι την τελευταία σελίδα.

Η Θανάσιμη Απειλή που αντιμετωπίζει η Ουάσινγκτον είναι διπλή και φτάνει τους πάντες στα όριά τους. Το FBI, τη CIA, το Λευκό Οίκο, ακόμη και τον ίδιο τον Άλεξ Κρος… 

Ευφάνταστη πλοκή, γρήγορη εξέλιξη κι ένας ήρωας που ποτέ δε θα κουραστούμε να παρακολουθούμε, από έναν συγγραφέα που γνωρίζει την τέχνη του αστυνομικού μυθιστορήματος όσο λίγοι.

«Ο Τζέιμς Πάτερσον είναι Το Αφεντικό. Τελεία και παύλα». Και μόνο αυτή η ρήση του διάσημου ομότεχνού του Ίαν Ράνκιν, αρκεί για να περιγράψει τον συγγραφέα που κυριαρχεί εδώ και χρόνια σε όλες τις λίστες των best seller και οι συνολικές πωλήσεις των έργων του ξεπερνούν το αστρονομικό νούμερο των διακοσίων ογδόντα εκατομμυρίων αντιτύπων.


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο ντετέκτιβ Άλεξ Κρος βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη υπόθεση της καριέρας του. Η απαγωγή του γιου και της κόρης του Προέδρου των ΗΠΑ μέσα από το σχολείο τους έχει συγκλονίσει τη χώρα και είναι το πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Ο Άλεξ κάνει τα πάντα για να βοηθήσει στην έρευνα, όμως αυτοί που κινούν τα νήματα επιμένουν να τον κρατούν στο περιθώριο… Ούτε η Μυστική Υπηρεσία ούτε η CIA και το FBI τον θέλουν να μπλέκεται στα πόδια τους.

Σχεδόν ταυτόχρονα, όμως, στην Ουάσινγκτον ξεσπάει μια ακόμη σοβαρή κρίση: κάποιοι δηλητηριάζουν τον ταμιευτήρα νερού της πόλης και οι συνέπειες για τον πληθυσμό της πρωτεύουσας ίσως να είναι ολέθριες. Ο Άλεξ δουλεύει ήδη στο όριο των δυνάμεών του για την υπόθεση της απαγωγής. Αυτό το νέο χτύπημα, που φαίνεται να είναι προάγγελος της πιο συντριπτικής τρομοκρατικής επίθεσης στην ιστορία της Αμερικής, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του.

Με κάθε ώρα που περνάει, οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανά τα παιδιά του Προέδρου όλο και λιγοστεύουν. Και ο Άλεξ καταλαβαίνει ότι έχει έρθει η στιγμή να πάρει μια απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα πίστευε ως τώρα…   

Η Θανάσιμη Απειλή έγινε Νο 1 Best seller σε:
New York Times, Publishers Weekly, Entertainment Weekly, Chicago Tribune, USA Today, Wall Street Journal



Τη μετάφραση έχει κάνει o Χάρης Νικολακάκης.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.



Δείτε εδώ το trailer του βιβλίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου